Festival matematike u Nišu

Treći put zaredom NIMat se pridružuje globalnom pokretu “Maj, mesec matematike” trudeći se da ovu nauku populariše i približi je svim uzrasnim grupama.

Ove godine, treći put zaredom, NIMat se pridružuje globalnom pokretu “Maj, mesec matematike”, tako što u saradnji sa Centrom za promociju nauke iz Beograda i Regionalnim centrom Niš, 20. maja u RC Niš, od 10 do 17 časova,organizuje Festival matematike. Prema rečima organizatora, cilj im je da na ovaj način mladima približe matematiku i popularišu je.

- Ovom prilikom potrudićemo se sa širimo ideje vezane za matematiku, promovišemo je za sve uzrasne grupe i povezujemo sa ostalim naučnim oblastima, ali i pojavama u svakodnevnom životu - navode organizatori festivala “Matematika u maju 3” i dodaju da ova manifestacija okuplja decu od predškolskog uzrasta do završnih razreda srednjih škola, kao i sve ljubitelje  matematike.

- Naša ideja da ovaj festival postane tradicija i tako se matematika približi  generacijama mladih koji tek dolaze, polako se ostvaruje. I ove godine Festival ima međunarodni karakter, a mi pozivamo sve zainteresovane ljubitelje matematike, kolege, učitelje i nastavnike da nas posete sa svojim učenicima koji će imati priliku da učestvuju u interaktivnim radionicama – ističu organizatori i napominju da su za nastavnike planirana predavanja i razmena primera dobre prakse koje su kolege pripremile.