Sportske igre mladih

Više od 5.000 učenika osnovnih i srednjih škola učestvovaće na sportskoj manifestaciji pod nazivom „Igre su zakon“, koja je ove godine otvorena u Kikindi.

U Kikindi su otvorene Sportske igre mladih., najveća sportska manifestacija u regionu koja promoviše zdrave stilove života, prijateljstvo i toleranciju. Ove godine Kikindi je pripala je čast da bude domaćin ceremonije svečanog otvaranja za 2017. godinu:
- Drago mi je što je nama pripala čast da odavde počne ovogodišnji ciklus Sportskih igara mladih u Srbiji. Šta Kikinda misli o ovoj manifestaciji, pokazali smo pošle godine kada smo javnosti poslali najlepšu sportsku sliku. Želim vam puno uspeha, da ovde steknete nova prijateljstva i svima pokažete šta je to fer plej- rekao je Pavle Markov, gradonačelnik Kikinde, otvarajući Sportske igre mladih.

Podsećajući da je slogan ovogodišnje manifestacije „Igre su zakon“ Ivana Jovanović, predsednica Sportskih igara mladih u Srbiji,odala je priznanje domaćinima.
-Kikinda je grad sporta. Na terenima imamo više od 5.000 učenika osnovnih i srednjih škola. To je zajednička pobeda lokalne samouprave i Sportskih igara mladih- podvukla je ona.

Bogdan Obradović, potpredsednik OKS, ocenio je da će Olimijski komitet Srbije i dalje podržavati ovu lepu manifestaciju:
-Nama je stalo da imamo što kvalitetnije sportiste. Po kvalitetu možemo da se merimo sa Amerikom, Indijom, Kinom i drugim velikim zemljama. Na ovakvim mestima se rađaju budući šampioni - kazao je Obradović.
Mladi Kikinđani i njigovi gosti iz susednih opština i mesta, oprobali su se u malom fudbalu, basketu, rukometu i još sedam sportskih disciplima. Najuspešnije pojedince i ekipe očekuje nastup u Beogradu, a iza toga sledi završno takmičenje u Splitu, koje će okupiti najbolje mlade sportiste iz naše zemlje, BiH i Hrvatske.

Izvor (tekst i foto): KikindaOnline