Ministar u poseti OŠ “Miroslav Mika Antić”

Kako navode u ovoj najvećoj južnobanatskoj školi, njihova misija je da podstiču lični razvoj učenika i nastavnika, razvijanjem svesti o pravima i odgovornostima.

Mladen Šarčević, ministar prosvete posetio je Osnovnu školu “Miroslav Mika Antić”, najveću južnobanatsku školu u kojoj nastavu pohađa 932 učenika, a sa njima radi 87 zaposlenih. Škola je osnovana 1987. godine kao istureno odeljenje dve susedne škole, a 14.3.1991. zvanično je registrovana pod ovim imenom. Ove godine je proslavila 30 godina postojanja.

Kako navode u OŠ “Miroslav Mika Antić”, njihova misija je da podstiču lični razvoj učenika i nastavnika, razvijanjem svesti o pravima i odgovornostima.

 - Negujemo međusobno razumevanje i uvažavanje, uz insistiranje na ličnoj bezbednosti. Želimo da postanemo škola u koju deca rado dolaze, jer je nastava u njoj didaktički savremena, efikasna, kvalitetna i prilagođena potrebama i ineteresovanjima đaka i njihovih nastavnika. Želimo da postanemo nosilac intelektualnih, kulturnih i sportskih aktivnosti u našem gradu – ističu u ovoj školi u kojoj su rezultati na završnom ispitu uvek iznad republičkog proseka, a samo u roku od jedne godine učenici su osvojili 191 nagradu.

- Ovo su samo neki od razloga zbog kojih je ministar Šarčević izrazio želju da poseti našu školu i uveri se u naše primere dobre prakse – zaključuju u OŠ “Miroslav Mika Antić”.