"Dab Španac" pobednik projekta "Lajk za naš ples"

Učenici OŠ „Dragiša Luković Španac“ i članovi plesne grupe „Dab Španac“ jedini su iz Kragujevca učestvovali u ovom projektu, gde se takmičilo dvadeset pet škola.

U organizaciji Saveza za školski sport Srbije, pre nekoliko meseci, počeo je projekat „Tvoj lajk za naš ples“  na koji su se prijavili plesači iz OŠ „Dragiša Luković Španac“. Nastavnica fizičkog vaspitanja Snežana Kostić bila je glavni pokretač ove akcije verujući da učenici mogu da naprave uspeh na državnom nivou, što se kasnije i dokazalo.
Prema rečima Bojane Tubić, nastavnika srpskog jezika u ovj škole, učenici OŠ „Dragiša Luković Španac“ i članovi plesne grupe „Dab Španac“ jedini su iz Kragujevca učestvovali u ovom projektu.
- Na to smo svi veoma ponosni jer je u projektu ukupno učestvovalo dvadeset pet škola i trista petnaestoro dece, a „Dab Španac“ je proglašen pobednikom u kategoriji „ Najbolja plesna koreografija po oceni stručne komisije saveza za Školski sport Srbije“. Ceo Kragujevac može biti ponosan na naše plesače: Petru Babić, Dašu Milošević, Tamaru Ćuković, Tamaru Radovanović, Ivu Ristović, Roksandu Braković i Janka Dimitrijevića, članove „Dab Španca“. Veliku podršku i pomoć u radu pružile su im Bojana Ivanović i Nevena Petrović iz plesnog kluba „La Luna“.  Ovo je treća sezona projekta „Tvoj lajk za naš ples“ Saveza za školski sport Srbije, a plesači su učenici petog i šestog razreda. Pred njima je sjajna budućnost. Ovde se neće zaustaviti sigurno, već razmišljaju o novim koreografijama – kaže Bojana Tubić i dodaje da je iz Saveza za školski sport Srbije stigao i poziv plesačima da otvore Državno školsko prvenstvo u basketu 3x3.
- Plesna koreografija sa košarkaškim loptama je u potpunosti odgovarala ovoj manifestaciji. Učenicima i nastavnicima u njihovoj pratnji, posebnu čast su ukazali čelnici Saveza za školski sport Srbije. „Dab Španac“ je dobio ponudu da ode u Moskvu, glavni grad Rusije, a promotivni spot im je prikazan na samom Crvenom trgu u Moskvi – zaključuje nastavnica.