Obuka za nastavnike

Poziv Ministarstva prosvete školama za stručno usavršavanje nastavnika za osnovnu digitalnu pismenost.

Na poziv Ministarstva prosvete za stručno usavršavanje nastavnika za osnovnu digitalnu pismenost još uvek se nije prijavio dovoljan broj škola. Do juče se prijavilo pedesetak, a sredstva su obezbeđena za oko 200 njih. Rok za prijave ističe u ponedeljak. 

- Ovaj projekat ostao je u senci završnih ispita pa škole verovatno nisu obratile pažnju na naš javni poziv. Zato ih pozivamo da što pre procene koliko nastavnika nema osnovnu digitalnu pismenost, pa da se prijave - kaže Snežana Marković, savetnik za IKT u Ministarstvu prosvete.

Ona navodi da je veoma važno da svi nastavnici i stručni saradnici ovladaju upotrebom digitalnih tehnologija u nastavi i vođenju administracije, jer se škole nalaze u fazi prelaska vođenja administracije sa papira na kompjutere.

- Posebno je važno da nastavnici budu osposobljeni za upotrebu digitalne tehnologije u nastavi jer ona omogućava da kvalitetnije isplaniraju i realizuju nastavu, da i sami budu kreatori, da ovladaju etičkim i bezbednosnim aspektima upotrebe IKT, kao i da prate napredak učenika - kaže Snežana Marković.

Program stručnog usavršavanja realizovaće se u školama od 15. avgusta 2017. godine i biće besplatan za učesnike.

Izvor: Novosti.rs