Hotel za insekte

Učenici OŠ “Karađorđe” iz Beograda na najbolji način pokazali mogućnost implementacije preduzetničkog učenja u nastavni program.

Posle uspešno izvedenog projekta “Gradimo za ptice kuće i hranilice”, Osnovna škola “Karađorđe”  iz Beograda i ove godine je nastavila sa projektima koji prikazuju mogućnost implementacije preduzetničkog učenja u nastavni program. Ovogodišnja tema su bili insekti, a kroz nastavu TIO u šestim razredima je sproveden projekat “Hotel za insekte”.

Prema rečima organizatora, ciljevi ovog projekta bili su utvrđivanje stečenih znanja iz arhitekture i građevinarstva,  sticanje praktičnih znanja i veština iz oblasti planiranja, projektovanja i izgradnje, razvijanje veštine saradnje i timski rad, kao i razvijanje stvaralačkih sposobnosti, kreativnosti i estetike.

- I ove godine projektom “Hotel za insekte” postigli skoro sve što se od preduzetničkog učenja u osnovnoj školi očekuje. Podstakli smo učenike da koriste svoju kreativnost, da istražuju i eksperimentišu, pomogli im da razviju neke od veština kao što su smišljanje ideja, donošenje odluka i rešavanje problema, omogućili im da rade u timu i da procene svoje prednosti na ovom polju. Na kraju, ohrabrili smo ih da preuzmu odgovornost za realizaciju ove školske aktivnosti i da svojim idejama doprinesu nekoj promeni u školi i svom okruženju – kažu u OŠ “Karađorđe”.