Čarobni svet knjiga

Učenici II 4 Osnovne škole „Mladost“ iz Beograda, časove srpskog jezika počeli su predstavljanjem i preporukom literature koje su pročitali tokom raspusta.

I ovu školsku godinu učenici II 4 Osnovne škole „Mladost“ iz Beograda, časove srpskog jezika počeli su predstavljanjem i preporukom knjiga koje su pročitali tokom raspusta. Na času su imali zadatak da predstave jednu od pročitanih knjiga kroz kreativne plakate i živu reč. Izdvajali su zanimljive detalje, neobične likove i situacije u kojima su se oni nalazili, a u isto vreme, kroz obraćanje drugarima, oslobađali se treme od javnog nastupa.

- Plakati koje su drugaci prezentovali veoma su raznovrsni i kreativno zamišljeni. S obzirom na to da je svaki učenik napravio po nekoliko plakata predstavivši drugarima zanimljive knjige i nove pisce, učionicu smo pretvorili u sajamski prostor. Razgledajući knjige i plakate i zaustavljajući se pored onih koje su im bile zanimljive, čitali su ih i autore pitali šta ih zanima o tim knjigama. Uz laganu muziku, u opuštenom razgovoru i čitajući, mališani se na ovaj zanimljiv način upoznaju sa čarobnim svetom knjiga. Svoje radove su predstavili i ostalim učenicima škole kroz izložbu plakata – kaže učiteljica odeljenja II 4 Tanja Vrečko i dodaje da su đaci za svoj trud već zaslužili i prve petice.