Po znanje na Sajam knjiga

Sajam knjiga se ne može zamisliti bez Školskog dana, koji će biti održan u četvrtak, 26. oktobra. BIGZ školstvo predstaviće ove godine nova izdanja – materijale za likovnu kulturu i zbirke zadataka za završni ispit u osnovnom obrazovanju.

Karl Markus Gaus, austrijski pisaci publicista i akademik Miro Vuksanović otvorili su 62. Međunarodni beogradski sajam knjiga. Pod sloganom “Ključ je u knjigama”, na ovogodišnjoj najvećoj smotri knjige do 29. oktobra predstaviće se oko 500 domaćih izdavača i oko 50 iz inostranstva.

Počasni gosti ove godine su zemlje  nemačkog govornog područja (Nemačka, Austija, Švajcarska I Lihtenštajn), koje će u sklopu programa "Četiri zemlje jedan jezik" posetiocima predstaviti oko 1.000 knjiga savremenih autora iz sve četiri zemlje, od čega 350 naslova premijerno. 

Sajam knjiga se ne može zamisliti bez Školskog dana, koji će biti održan u četvrtak, 26. oktobra. Učitelji, nastavnici i đaci nezaobilazni su posetioci ove tradicionalne svetkovine pisane reči, a jedan od štandova koji će privući njihovu pažnju svakako je štand Izdavačke kuće BIGZ školstvo. Ovog puta nastavnici i učenici imaće priliku da se, pored savremenih udžbenika i digitalnih dodataka, po kojima je ova izdavačka kuća prepoznatljiva, upoznaju i sa novim izdanjima – materijalima za likovnu kulturu  i zbirkama zadataka za završni ispit u osnovnom obrazovanju.

Materijali za likovnu kulturu su nastavna sredstva koja sadrže sav potreban materijal  za likovnu kulturu za dve školske godine na jednom mestu. To podrazumeva razne vrste papira za sve tehnike (ugljen, gvaš, temperu, akvarel, pastel, tuš, grafiku…), kao i kolaž-papire širokog  spektra boja. Pomoću ovog kompleta učenici će lako savladati nastavne sadržaje i razviti maštu i kreativnost.

Zbirke zadataka za završni ispit u osnovnom obrazovanju namenjene su učenicima kao pomoć u pripremi za polaganje završnog ispita, ali i u pripremi za takmičenja. Mogu ih koristiti i nastavnici za vrednovanje postignuća učenika, kao i roditelji za praćenje, proveru i podsticanje rada i učenja dece. Raznovrsni tipovi zadataka pokrivaju sve obrazovne standarde, a grupisani su po nivoima (osnovni, srednji i napredni).