Predstavljen Rečnik geografskih pojmova

Ružica Dželatović, profesorka geografije u Osnovnoj školi „Jovan Jovanović Zmaj“ iz Svilajnca predstavila je izdanje namenjeno učenicima viših razreda osnovne škole, ali i srednjoškolcima kao podsetnik na već naučeno gradivo.

Ružica Dželatović, profesorka geografije u Osnovnoj školi „Jovan Jovanović Zmaj“ iz Svilajnca predstavila je svojim kolegama, ali i široj javnosti svoje prvo izdanje Rečnika geografskih pojmova. Kako je navela za Školski portal, reč je o izdanju koje prati gradivo iz geografije od petog do osmog razreda.

- Rečnik geografskih pojmova namenjen je, pre svega, učenicima viših razreda osnovne škole, ali i kao podsetnik srednjoškolcima na već naučeno gradivo. Sačinjen je od pojmova opšte kulture koji prate nastavni program i može biti od velike koristi i đacima i nastavnicima – ističe autorka i dodaje da se će se zasad naći samo u digitalnoj formi i to na portalu Narodne biblioteke.

Na promociji Rečnika geografskih pojmova govorili su i Saša Mikić, recezent rečnika i profesor geografije u Osnovnoj školi “Milan Mijalković”, Vladimir Banković, profesor srpskog jezika u Osnovnoj školi “Jovan Jovanović Zmaj” , Suzana Jovanov, profesorka geografije u istoj školi, kao i direktorka biblioteke “Radislav Nikčević”.

Prema rečima autorke, Rečnik geografskih pojmova trebalo bi tokom sledeće godine da doživi i svoje drugo, ilustrovano izdanje, gde će svaki pojam pratiti i jedna ilustracija.