Šta znaš o saobraćaju?

Ekipa Srbije osvojila je četvrto mesto na 32. Evropskom takmičenju u poznavanju saobraćajnih propisa, čemu je veliki doprinos dala i Ankica Čakajac, učenica sedmog razreda OŠ „Branislav Petrović“ u Slatini kod Čačka.

Na 32. Evropskom takmičenju u poznavanju saobraćajnih propisa, koji je održan u Tirani, ekipa Srbije nastavila je tradiciju dobrih rezultata osvojivši četvrto mesto. Ovom uspehu veliki doprinos je dala i Ankica Čakajac, učenica sedmog razreda Osnovne škole „Branislav Petrović“ u Slatini kod Čačka. Ona je do ovog plasmana došla osvojivši drugo mesto na Državnom takmičenju, održanom u maju ove godine u Beogradu.
Pored Ankice, tim Srbije na Evropskom takmičenju činili su i Elena Stoja iz Zrenjanina, Veljko Potkonjak iz Pančeva i Jovan Nikolić iz Loznice. Njih četvoro su uspešno savladali prepreke na poligonu spretnosti, u lavirintu i teoriji, i tako, u izuzetno jakoj konkurenciji, zajedno došli do ovog odličnog plasmana.
Organizator Evropskog takmičenja u poznavanju saobraćajnih propisa je FIA – međunarodna automobilska federacija koja okuplja auto – moto klubove iz 26 zemalja Evrope. Cilj ovog takmičenja je da intenzivira saobraćajnu edukaciju i time doprinese povećanju bezbednosti dece u saobraćaju, naročito kada upravljaju biciklom.
Učenici Osnovne škole „Branislav Petrović“ već duži niz godina beleže odlične rezultate na svim nivoima takmičenja „Šta znaš o saobraćaju?“. Vrednim radom i zalaganjem na časovima saobraćajne sekcije proširuju svoja znanja o saobraćajnim propisima, pravilima i bezbednom ponašanju u saobraćaju.