Smeha deci

Osnovna škola „Goračići” iz Goračića obeležila je 149 godina postojanja.

Programom pod nazivom „Smeha deci” Osnovna škola „Goračići” iz Goračića obeležila je 149. godišnjicu svog postojanja. Zanimljivi prvaci, maskirani drugaci, recitatorski nastrojeni trećaci i ozbiljni četvrtaci kratkim i zanimljivim dramskim prikazima zasmejali su publiku. Sve to bilo je protkano aforizmima đaka osmaka, horskom izvedbom pesme „Fazoni i fore”, a na kraju su gosti uživali u zvucima violine Lazara Ječmenića, učenika osmog razreda.

- Povodom obeležavanja Dana škole, nastavnica likovne kulture Nataša Koprivica organizovala je foto-konkurs za učenike starijih razreda na temu „Moja škola”. Učenici su se rado odazvali ovom konkursu. Sa mobilnim telefonom u rukama strpljivo su uočavali i zapažali. Neko je dao ideju, neko fotografisao, ali su svi zajedno uspeli da dočaraju našu školu na najlepši mogući način. Fotografije okupane dečjim osmesima, zracima sunca, jesenjim bojama, predivnim školskim dvorištem. Stručni žiri doneo je odluku da nagradi pet učenika - kaže učitelljica Jelena Ivanović.

Prvo mesto osvojila je Ana Plazinić, učenica osmog razreda, drugo mesto dele Tijana Stevanović, osmi razred i Valentina Vujičić, šesti razred, dok je treće mesto pripalo Anđeli Šipetić, učenici petog razreda i Kseniji Gugović, učenici osmog razreda.