Obuka za 80.000 nastavnika

Naophodan je prelazak na konceptualno učenje, ishodno planiranje i međupredmetno povezivanje, koje će doneti najveću promenu u kvalitetu obrazovanja.

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević obišao je negotinsku Gimnaziju i Osnovnu školu ”Vuk Karadžić” i tom prilikom ocenio da prelazak na konceptualno učenje, ishodno planiranje i međupredmetno povezivanje donosi najveću promenu u kvalitetu obrazovanja.

Šarčević je istakao da je zadovoljan onim što je video u obrazovno-vaspitnim ustanovama koje su prilikom spoljašnjeg vrednovanja ocenjene najvišim ocenama.

- Potrebna im je naša podrška kako bi u praksi primenili ono što je najvažnija novina Zakona o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja, kao i svim ostalim školama - rekao je ministar i dodao da je neophodna obuka 80.000 nastavnika

Reč je, kako je dodao, o prelasku na konceptualno učenje, ishodno planiranje i međupredmetno povezivanje, koje će doneti najveću promenu u kvalitetu obrazovanja, jer će učiniti nastavu mnogo interesantnijom, a deca će moći da primene stečena znanja.

Da bi se to primenilo, prema njegovim rečima u školama potrebno je obučiti skoro 80.000 nastavnika.

Izvor: Tanjug