Podeli ljubav čitanjem

Učenici i nastvanici OŠ „Milan Hadžić“ u Vojki obeležili su Međunarodni dan maternjeg jezika.

Učenici i nastavnici Osnovne škole „Milan Hadžić“ u Vojki različitim akcijama obležeili su Međunarodni dan maternjeg jezika.  Na časovima srpskog jezika đaci su pokušali na originalne načine da prikažu koliko je važno čuvati i negovati svoj maternji jezik.

- Tako su učenici 8/1 učestvovali u nacionalnoj akciji “Čitaj glasno”, koju je organizovalo Društvo bibliotekara Srbije. Oni su recitovali stihove pesme ,,Srbija”, Oskara Daviča i time simbolično pokazali ljubav prema svojoj zemlji, ali i prema jeziku. S druge strane, učenici 5/3 rešavali su kviz ,,Koliko poznaješ pravopis srpskog jezika”. Pobednice kviza su učenice Jovana Radivojević i Tamara Velikić, koje su ovom prilikom osvojile mali poklon. Takođe, mnogi učenici pisali su panoe kojima su ukrasili hol škole. Na njima su ispisane kratke priče – crtice, ekscerpirane iz knjige autorke Violete Babić. Te kratke priče govore o najčešćim jezičkim greškama koje prave govornici srpskog jezika – kaže Mirjana Tarlać, nastavnica srpskog jezika.

Ona dodaje da se učenici i nastavnici OŠ „Milan Hadžić“ nadaju da su obeležavanjem ovog značajnog datuma pokazali koliko je naš jezik važan i da će nastaviti da neguju i pravilno upotrebljavaju svoj maternji jezik.