Sajam obrazovanja za osnovce

Sajam obrazovanja, šesti po redu, biće održan 3. marta od 10 do 14 časova u OŠ „Filip Kljajić Fića“ u Beogradu. Osnovcima će btit predstavljeni programi srednjih stručnih škola i gimnazija koji im mogu pomoći da lakše donesu odluku o nastavku školovanja.

Na Sajmu će učenici i njihovi roditelji moći da se upoznaju sa planovima i programima rada Elektrotehničke škole, Železničke, Građevinske, Farmaceutske, Medicinske, Hemijske, Geodetske škole, kao i sa Vojnom gimnazijom, Pravno-poslovnom školom, Tehničkom školom Drvo-art, Školom za negu lepote Tehničkom školom za dizajn kože i XIII gimnazijom.

Srednje škole će se predstaviti kroz eksperimente, filmove, prezentaciju svojih umeća, revije, paktični rad, a osmaci će ovom prilikom predstavnike škola moći da pitaju sve što ih interesuje o određenim profilima, smerovima, načinu rada i perspektivama određenih zanimanja.

Kako navode organizatori, dosadašnje iskustvo je pokazalo da većina mladih ljudi na ovoj značajnoj prekretnici nije sigurna u kom pravcu da nastave svoje obrazovanje, te je Sajam idealna prilika koja im može pomoći pri donošenju ove važne životne odluke.

Izvor (tekst i foto): Danas.rs