Ugledni čas za primer

Učenici II 3 OŠ “Sveti sava” u Kragujevcu uživali su na času koristeći digitalni udžbenik iz predmeta Svet oko nas.

Kako izgleda ugledni čas na kojem se koriste digitalni udžbenici izdavačke kuće BIGZ školstvo imali su prilike da vide, aili i da aktivno učestvuju učenici II3 Osnovne škole „Sveti Sava“ u Kragujevcu. Ovog puta koristili su multimedijalne sadržaje za lekciju Zemljište kao uslov života iz predmeta Svet oko nas.

Svi digitalni udžbenici ove izdavačke kuće podstiču angažovanje učenika i njihov istraživački duh, razvijaju individualne stilove učenja, omogućavaju zabavnije, zanimljivije i jednostavnije sticanje znanja. Obogaćeni su različitim multimedijalnim sadržajima: fotografijama, zvučnim i video-zapisima, 3D modelima i animacijama, interaktivnim testovima za proveru znanja, prezentacijama i dodatnim tekstovima za proširivanje znanja.

Njihova osnovna vrednost koja ih odvaja od klasičnih nastavnih sredstava zasniva se na mogućnosti njihovog preoblikovanja i kreiranja nastavnih sadržaja dodavanjem sopstvenih materijala – po meri učenika i nastavnika. Na taj način digitalni priručnici BIGZ školstva nezamenljiva su pomoć u pripremi i izvođenju nastave.