Đaci glumci oduševili publiku

Predstava “Sveti Sava osam vekova među nama“ učenika OŠ “Vuk Karadžić” iz Kraljeva izvedena i u Beogradu.

Dugo najavljivana i očekivana predstava “Sveti Sava osam vekova među nama” učenika Osnovne škole “Vuk Karadžić“ iz Kraljeva, uspešno je izvedena na velikoj sceni  Pravoslavnog bogoslovskog fakulteta Univerziteta u Beogradu.

Originalnom interpretacijom znamenitih ličnosti iz srpske istorije kroz predstavu “Sveti Sava osam vekova među nama“, koja je autorsko delo veroučitelja Mihajla Živkovića i njegovih kolega, učenici su najpre privukli pažnju kraljevačke javnosti. Nakon premijernog izvođenjaove predstave na dan Svetog Save, usledilo je nekoliko poziva za ponovno izvođenje gde su učenici posebno na sceni kraljevačkog pozorišta pokazali svoj raskošan glumački i umetnički talenat.

- “Ne može se grad sakriti kad na gori stoji“, veli jedan jevanđelski citat, koji se može primeniti i na ovaj dramski komad čiji se odjek čuo u gotovo čitavoj Srbiji. Poziv za izvođenje ove predstave stigao je i od Pravoslavnog bogoslovskog fakulteta gde su se učenici uspešno predstavili beogradskoj publici – kaže Mihajlo Živković, veroučitelj u OŠ “Vuk karadžić” i dodaje da je pojavljivanje znamenitih ličnosti iz istorije srpskog naroda u liku dece, učenika od četvrtog do osmog razreda, izazvalo je i veliku medijsku pažnju i pažnju javnosti.

Pred sam početak predstave prisutnima u ispunjenom amfiteatru najpre se obratio dekan profesor doktor Predrag Puzović izrazivši zahvalnost školi “Vuk Karadžić“  što se odazvala pozivu i istkavši nadu da bi saradnja mogla da se produbi i učvrsti. Potom se prisutnima obratila i Biljana Barlovac, direktorka škole ,”Vuk Karadžić” zahvalivši domaćinima na pozivu i poželevši svima da uživaju u programu naših učenika. Svoj blagoslov za početak predstave dao je preosvećeni mitropolit zagrebačko – ljubljanski gospodin Porfirije u prisustvu brojnih sveštenika, profesora, ljudi iz sveta politike, kulture, medija...

Po svom već prepoznatljivom običaju, opšti utisak na sve prisutne bio je i više nego pozitivan. Svojim dirljivim nastupom učenici su izmamili brojne osmehe, a kod mnogih nije izostala i po koja suza. Aplauz prisutne beogradske publike dugo se orio amfiteatrom Bogoslovskog fakulteta. Ovim je još jedno, četvrto u nizu, izvođenje predstave “Sveti Sava osam vekova među nama“ privedeno kraju. Njeno ponovno izvođenje očekuje se uskoro.