Najbolje pripreme za čas

Nagradni konkurs „Digitalna riznica znanja“ uspešno je završen 1. aprila. Danas predstavljamo najbolje radove u kategoriji Priprema za čas.

Na konkurs „Digitalna riznica znanja“, koji je organizovala Izdavačka kuća BIGZ školstvo uz podršku Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Mnistarstva trgovine, turizma i telekomunkacija i kompanije Comtrade, stiglo je više od 700 radova. U kategorijama Priprema za čas, Power point prezentacija, Video zapis i Digitalni čas takmičli su se radovi koji su bili usklađeni sa zadacima i ciljevima časa, sadržali prikaz nastavne jedinice ili jednog njenog dela i bili realizovani pomoću informacionih tehnologija kao nastavnog sredstva.  

Stručni žiri koji je pregledao sve radove i odlučivao o najboljim multimedijalnim sadržajima činili su:

  • Dr Ranko Rajović, jedan od najistaknutijih stručnjaka za rani razvoj inteligencije kod dece

  • Nataša Nikolić Gajić, predsednica Saveza učitelja Srbije

  • Olivera Todorović, rukovodilac Centra za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju u  Zavodu za unapređivanje obrazovanja i vaspitanja

  • Branka Šegrt, rukovodilac Sektora za stručno usavršavanje i napredovanje u Zavodu za unapređivanje obrazovanja i vaspitanja

  • Slavica Gomilanović, profesor razredne nastave u Osnovnoj školi “Đura Jakšić” u Oreškovici

  • Nikola Rajevac, profesor informatike i računarstva u Osnovnoj školi “ Andra Savčić” u Valjevu

Sa velikim zadovoljstvom vam predstavljamo najbolje radove u kategoriji Priprema za čas.

  1. mesto – Danijela Stefanović, nastavnica razredne nastave u Osnovnoj školi “Vuk Karadžić” u Žitkovcu, za nastavnu jedinicu “Promene koje donose godišnja doba” iz predmeta Svet oko nas.

        2. mesto – Biljana Vujanović, nastavnica fizike u Osnovnoj školi “Milan Ilić Čiča” iz Aranđelovca, za nastavnu jedinicu “Arhimedov zakon, plivanje i tonjenje tela”.

        3. mesto – Ana Stašević, nastavnica fizike u Osnovnoj školi “Dragan Marinković” u Adranima, za nastavnu jedinicu “Određivanje gustine tečnosti”.

 U narednim danima biće objavljeni i rezultati nagrađenih radova u ostalim kategorijama.