Najbolji video-zapisi i digitalni časovi

Nagradni konkurs „Digitalna riznica znanja“ uspešno je završen 1. aprila. Predstavljamo najbolje radove u kategorijama Video-zapis i Digitalni čas.

Na konkurs „Digitalna riznica znanja“, koji je organizovala Izdavačka kuća BIGZ školstvo uz podršku Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Mnistarstva trgovine, turizma i telekomunkacija i kompanije Comtrade, stiglo je više od 700 radova. U kategorijama Priprema za čas, Power Point Prezentacija, Video zapis i Digitalni čas takmičli su se radovi koji su bili usklađeni sa zadacima i ciljevima časa, sadržali prikaz nastavne jedinice ili jednog njenog dela i bili realizovani pomoću informacionih tehnologija kao nastavnog sredstva.  

Stručni žiri koji je pregledao sve radove i odlučivao o najboljim multimedijalnim sadržajima činili su:

  • Dr Ranko Rajović, jedan od najistaknutijih stručnjaka za rani razvoj inteligencije kod dece

  • Nataša Nikolić Gajić, predsednica Saveza učitelja Srbije,

  • Olivera Todorović, rukovodilac Centra za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju u  Zavodu za unapređivanje obrazovanja i vaspitanja,

  • Branka Šegrt, rukovodilac Sektora za stručno usavršavanje i napredovanje u Zavodu za unapređivanje obrazovanja i vaspitanja,

  • Slavica Gomilanović, profesor razredne nastave u Osnovnoj školi “Đura Jakšić” u Oreškovici,

  • Nikola Rajevac, profesor informatike i računarstva u Osnovnoj školi  “Andra Savčić” u Valjevu.

Predstavljamo najbolje radove u kategorijama Video-zapis i Digitalni čas.

Najbolji video-zapis

1. mesto – “Posmatranje ptica”, autrora Olge Tešić, učiteljice u Osnovnoj školi “Miroslav Antić” na Paliću

2. mesto- “Godišnja doba”  autora Toplice Petrovića, učitelja u Osnovnoj školi “Ljupče Nikolić” iz Aleksinca.

3. mesto – “Potera za nepoznatim” autora Danila Borovnice, nastavnika matematike u Osnovnoj školi “Sveti Sava” iz Kikinde.

Najbolji digitalni čas

1. mesto – “Matematičko klatno”, autora Anđe Popović, nastavnika fizike u Osnovnoj školi "Jovan Dučić" iz Beograda.

2. mesto – “Žitije Svetog Save”, autora Bojane Tubić, profesora srpskog jezika i književnosti, Ljiljane Ćuković, profesora srpskog jezika i književnosti i prevodioca ruskog jezika i Marka Stevanovića, veroučitelja  u Osnovnoj školi “Dragiša Luković Španac” iz Kragujevca.

3. mesto – “Heroine Prvog svetskog rata u Srbiji”, autora Dragana Radonjića, nastavnika istorije, Dragice Vučetić, nastavnika muzičke kulture i Milene Mirković, nastavnika engleskog jezika u Osnovnoj školi “Miloš Savić” iz Lučice.