Mančester junajted otvara školu fudbala u Srbiji

Škola fudbala Mančester junajteda počeće rad sledeće godine u Srbiji, u saradnji sa Eurobankom, a nekadašnji fudbaler tog tima Ves Braun rekao je da ga je ta škola fudbala od talenta napravila igračem.

Direktor Škole fudbala Mančester junajteda Majk Niri, na konferenciji za novinare u Beogradu, rekao je da ta škola postoji 20 godina i da ima svoju filozofiju i metodologiju rada, koju će preneti i u školu u Beogradu.

Fudbal je odlična prilika za mlade, decu različitog porekla da pokažu svoje talente, dodao je Niri.

Predsednica Izvršnog odbora Eurobanke Slavica Pavlović rekla je da saradnja sa Mančester junajtedom traje već pet godina i najavila da će ta saradnja biti proširena otvaranjem škole fudbala Mančester junajteda u 2019. godini, koja je jedna od najprestižnijih i najboljih u svetu.

Braun je na konferenciji podsetio da je 15 godina igrao za Mančester junajted i da je to za njega bila velika čast. "Gledao sam starije igrače, roditelje, trenere. Oni su u meni videli talenat i od mene napravili fudbalera kakav sam bio", dodao je Braun. "Nisam u toj školi naučio samo fudbal, već su mi treneri davali smernice za život kako bi mi pomogli", rekao je Braun, dugogodišnji saigrač srpskog fudbalera Nemanje Vidića.

Tokom posete, fudbalski klub Dečijeg sela imao je priliku da uz stručne savete legendi Mančester junajteda odigra revijalnu utakmicu.

Izvor: RTV