Još 8.000 digitalnih učionica

Ministar prosvete Mladen Šarčević posetio škole u kulskoj opštini

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević boravio je ovih dana u kulskoj opštini, gde je održao sastanak sa Aktivom direktora osnovnih i srednjih škola i posetio Osnovnu školu i gimnaziju "Petro Kuzmjak" u Ruskom Krsturu i OŠ "Vuk Karadžić" u Crvenki.

Šarčević je direktorima škola predočio sve detalje u vezi sa digitalizacijom obrazovnih ustanova, istakavši da se sprema još 8.000 digitalnih učionica u školama u Srbiji. On je kazao da je veoma važno da lokalne samouprave u narednom periodu donesu akt o mreži škola, koja ne znači gašenje obrazovnih ustanova, nego stvaranje boljih uslova za njihov rad.

Ministar je pohvalio rad Osnovne i srednje škole sa domom učenika "Petro Kuzmjak" u Ruskom Krsturu, gde je, kako je rekao, bio posebno impresioniran časom robotike, koji je održala profesorka matematike Natalija Budinski.

On je najavio dalje širenje mreže inovativnih centara u Srbiji.

"Sledeće godine u Beloj Crkvi, u Banatu, gradićemo iz temelja, na livadi, centar geonauke i istraživanja nafte, gasa i zemljišta. U Trsteniku se radi centar za robotiku, u Kraljevu za prirodne nauke, a u Beogradu za ekologiju. Sve su to objekti koje možemo dobro da napravimo iz postojećih resursa", rekao je ministar.

Izvor i foto: Novosti.rs