ZIMSKA ŠKOLA „GRAD BUDUĆNOSTI“

Za decu koja dizajniraju bolju budućnost!

Zimska škola dizajna i novih tehnologija „Grad budućnosti“ namenjena je deci uzrasta od 9 do 13 godina, održava se u Beogradu u Makedonskoj 21 (prostorije Impact Hub-a) subotom od 11 do 14h. Datumi su 26. januar, 2. februar, 9. februar i 16. februar.

Škola se bavi važnim temama koje se tiču održivog razvoja i budućnosti gradova kao što su modeli održivog stanovanja, ishrane, tretiranje otpada, poslova budućnosti i provođenja slobodnog vremena.

Teme su podeljene u četiri modula:
1. Grad budućnosti – Održivi razvoj – Razvoj empatije - Šta ja mogu da uradim?
2. Šta je to MAKER obrazovanje – Osnovi elektronike i programiranja sa Micro bitom
3. Razmišljaj kao dizajner - Uvod u materijale – Istraživački proces –Fukcionalnost - Izrada prototipa
4. Uvod u digitalnu pismenost – Upotreba fotografije, teksta i videa – Izrada finalnih prezentacija – Predstavljanje dečjih projekata.

Deca će imati priliku da na kreativan način rešavaju ekološke i društvene izazove koristeći elektroniku i programiranje sa Micro bitom i programskim jezikom Scratch, kao i kreativne i reciklažne materijale. Fokus je dizajniranje koncepta, izrada prototipa rešenja i video prezentacija koje će biti predstavljene na pratećem događaju i izložbi krajem februara 2019. godine.

Na ovaj način deca uče kako da kreativno razmišljaju, rešavaju realne izazove, razvijaju preduzetničke veštine, rade u timu, stiču osnovne naučno-tehnološke i digitalne pismenosti.

Program počiva na Maker obrazovanju što znači da su deca angažovana na konkretnim projektima, kreativnom rešavanju izazova (design thinking) i UN ciljevima održivog razvoja. Sa decom rade predavači koji dolaze iz oblasti dizajna, pedagogije, ekologije i programiranja.
Vaše dete možete prijaviti popunjavanjem prijave na ovom linku https://goo.gl/forms/CE9VTi9M3tthOxk12 . Broj polaznika je ograničen. Dodatne informacije možete dobiti na 064 138 96 16 ili designathonserbia@gmail.com .

Na kraju škole, polaznici dobijaju sertifikat o uspešno završenom programu i vaučer sa 5% popusta na tromesečni kurs po želji u okviru KIDMAKER škole dizajna i novih tehnologija koja kreće s radom od 2. marta 2019. godine.

Zimsku školu “Grad budućnosti” organizuje KID HUB udruženje posvećeno osnaživanju kreativnog potencijala dece i mladih kroz inovativne obrazovne programe, socijalne inovacije i kreativno preduzetništvo. Našu misiju ostvarujemo kroz Designathon WorksⓇ edukativni metod kojim razvijamo pun potencijal dece i mladih uzrasta od 7 do 18 godina unapređujući pre svega njihovo IT obrazovanje, naučnu pismenost i razvoj interesovanja za društveno preduzetništvo. Posebnu pažnju posvećujemo unapređenju potencijala devojčica i mladih žena kroz primenu novih tehnologija. Više o nama možete videti ovde www.designathon.rs .