Digitalna riznica znanja - novi ciklus

Novi ciklus traje od 15. februara do 15. maja 2019. godine.

Imajuću u vidu značajan broj izuzetno kvalitetetnih radova koji su pristigli u prethodnom ciklusu, čak njih 400, Izdavačka kuća BIGZ školstvo je rešila da ponovo raspiše nagradni konkurs za učitelje i nastavnike osnovnih škola „Digitalna riznica znanja”. Novi ciklus konkursa traje do 15. maja 2019. godine.

Veliku podršku ovom projektu pružile su najznačajnije državne institucije, kao što su Ministartsvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Ministartsvo trgovine, turizma i telekomunikacija.

Cilj konkursa „Digitalna riznica znanjaˮ je da se podstakne upotreba informacionih tehnologija u nastavi, a svi digitalni sadržaji koji učestvuju na konkursu moraju biti usklađeni sa zadacima i ciljevima časa. Stručni žiri biraće najbolje multimedijalne sadržaje koje će učitelji i nastavnici pripremiti kako bi unapredili proces nastave. Osim vrednih nagrada za najbolje radove u sve četiri osnovne kategorije, svi učesnici koji se budu prijavili dobijaju pet bodova za stručno usavršavanje u sklopu ustanove.

Na konkurs se mogu prijaviti svi predmetni i razredni nastavnici osnovnih škola u Srbiji, bilo da je reč o autorskom delu jednog ili tima nastavnika istih predmeta. Rad treba da sadrži prikaz cele nastavne jedinice ili jednog njenog dela, da se realizuje pomoću informacionih tehnologija kao nastavnog sredstva i da se može svrstati u jednu od četiri osnovne kategorije:

1. priprema za digitalni čas

2. Power Point prezentacija (poželjno sa testovima za proveru znanja)

3. video-zapis nekog teksta za lingviste ili dramatizacija za prirodne nauke (snimljeni ogledi ili scenario i realizacija problemskog zadatka)

4. video-zapis izvođenja digitalnog časa.

Detaljne propozicije konkursa „Digitalna riznica znanjaˮ možete pogledati ili preuzeti klikom na PROPOZICIJE KONKURSA.

FORMA ZA PRIJAVU NA KONKURS.

SREĆNO!