Vidovdansko priznanje

Biljana Daničić, prosvetni savetnik u Osnovnoj školi "Nada Popović" u Kruševcu, predložena za prestižno priznanje Vidovdanski nastavnik.

U zgradi Vlade Republike Srbije, u sredu 5. juna 2019. godine, na prijemu kod premijerke i ministra prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, bilo je preko 40 nastavnika različitih nastavnih profila iz svih krajeva Srbije. Svi oni su predloženi od strane svojih školskih uprava.

Ministar Mladen Šarčević je sa nastavnicima razgovarao o aktuelnim temama koje se tiču prosvete.

Među nastavnicima, našla se i Biljana Daničić, spec. fizike sa zvanjem prosvetni savetnik, koja je zaposlena u Osnovnoj školi "Nada Popović" u Kruševcu. Ove godine je ona predložena za prestižno priznanje Vidovdanski nastavnik ispred svoje školske uprave. Ovo priznanje je višegodišnja tradicija u oblasti obrazovanja i svi isčekuju ovu prestižnu nagradu. 

Pitali smo Biljanu šta za nju znači ovo priznanje i evo šta nam je ona odgovorila "Vidovdansko priznanje u oblasti prosvete, za koje sam predložena za mene lično znači, upravo priznanje za 30 godina nesebičnog i ambicioznog rada sa decom. Pre svega na redovnim časovima fizike. Zatim angažovanje u okviru eko skcije sa kojom učestvujem kao jedan od eko koordinatora, na raznim manifestacijama u školi i gradu, kao i rad sa talentovanom i darovitom decom sa kojima sam postizala nagrade na državnim takmičenjima. Moje kolege u Osnovnoj školi "Nada Popović", su ovim predlogom, prepoznale i na ovaj način vrednovale moj rad. Školska uprava grada Kruševca je podržala ovaj predlog i na tome sam im zahvalna".

Na pitanje šta bi poručila svojim kolegama, odgovorila je "Svojim kolegama bih poručila da sa istim entuzijazmom rade, kako na početku karijere, tako i kasnije, ali ne zbog drugih, već zbog sebe. Nisu priznanja to što nas čini srećnim i zadovoljnim, već lica naših učenika. Lica koja gledaju u nas sa znatiželjnim pogledima, radoznalim pitanjima, zanimljivim odgovorima i duhovitim komentarima. A nagrade i priznanja će doći onda kada se najmanje nadamo". 

Slažemo se sa Biljanom i želimo joj sreću!