Budi i ti najbolji nastavnik bivše Jugoslavije

Asocijacija najboljih nastavnika bivše Jugoslavije okuplja najuspešnije, najkreativnije i najposvećenije vaspitače, učitelje i nastavnike osnovnih i srednjih škola.

Prepoznajući da su problemi u sistemu obrazovanja u regionu veoma slični, dve najuspešnije učiteljice, Vesela Bogdanović iz Makedonije i Željana Radojičić – Lukić iz Srbije, osnovale su u oktobru 2018. Asocijaciju najboljih nastavnika ex JU.

Asocijacija nastavnika formirana je od visokokvalitetnih lidera iz obrazovanja spremnih da oko sebe okupe sve entuzijaste i učiteljske lidere iz svih država sa prostora bivše Jugoslavije, spremnih da zajedničkim snagama afirmišu i motivišu najbolje nastavnike da menjaju sliku obrazovanja u ovom delu sveta. 

Kriterijumi za prijem u Asocijaciju su bili vrlo zahtevni o čemu svedoči činjenica da je na Prvoj konferenciji u Skoplju (1-3.3.2019.) dodeljeno 65 titula Najbolji nastavnik ex JU, a na Drugoj, održanoj u Budvi (30.5 – 1.6. 2019.), ovo prestižno priznanje je dobilo samo 49 vaspitača, učitelja i nastavnika iz regiona.

Jedna od dobitnica titule Najbolji nastavnik ex JU je i učiteljica Snežana Žana Đorđević iz Osnovne škole ,,Đorđe Krstić'' iz Beograda, koja je tokom svoje profesionalne karijere stekla brojna zvanja i nagrade. Autor je digitalnih udžbenika, elektronskog seminara ,,E – portfolio instrument za napredovanje i saradnju'', a u saradnji sa Muzejom Nikole Tesle je autor i dela međunarodne izložbe koja je do sada gostovala u Kini, Japanu i na Kipru. Bila je konsultant i Svetske organizacije za prirodu. Edukator je i predavač na domaćim i međunarodnim konferencijama. Sa svojim učenicima učestvuje u domaćim i evropskim projektima na kojima su dobili i vredna priznanja.

Iz razgovora sa učiteljicom Žanom smo saznali da će se sledeća konferencija Asocijacije najboljih nastavnika ex JU održati u oktobru u Srbiji. Tada će biti dodeljena priznanja novoj generaciji najboljih nastavnika u regionu.

Više o Asocijaciji možete pročitati OVDE, a prijava na konkurs se nalazi na sledećem LINKU.

Srećno!