ZAVRŠENE SPORTSKE IGRE MLADIH

Najbolji putuju u Split

Velikim spektaklom na terenima Ade Ciganlije i zvanično je završeno Državno finale sportskih igara mladih Srbije, tradicionalno šestu godinu zaredom.

Preko 2.000 mališana iz cele Srbije, nadmetalo se cele nedelje u devet sportova, a pobednici će od 15. avgusta učestvovati na velikom Međunarodnom finalu u Splitu. Tamo će se sa vršnjacima iz Splita družiti, takmičiti i imati besplatno letovanje. 

- Uživam u ovom turniru. Kroz njega deca stiču nove prijatelje. Koliko vidim po brojkama, ovo je jedan od najvećih događaja za decu na svetu. Organizatorima i deci želim sve najbolje u budućnosti. Uživajte i dalje i nadam se da se vidimo i sledeće godine - istakao je Johanes Han, visoki predstavnik EU

Specijalni gosti bili su fudbaler Partizana Slobodan Stanojlović i fudbaleri Crvene zvezde Miloš Gordić i Veljko Nikolić.

Sportske igre mladih se održavaju već 23. godinu u Republici Hrvatskoj, 10. u Bosni i Hervegovini i ovo je šesta sezona u Srbiji. Od osnivanja Igara do danas, u Igrama je učestvovalo više od 1.700.000 učesnika. Cilj Sportskih igara mladih Srbije jeste okupljanje što većeg broja dece i mladih, kako bi oni, na kojima svet ostaje, druženjem kroz sport i zabavu, zajedno sa mladima iz regiona razvijali svoje društvene vrednosti čime bi izbegli breme današnjice, koja u velikoj meri ima negativni trend droge, nasilja i svih vrsta intolerancije.

Izvor i foto: blic.rs