Velika naučna avantura u OŠ „Jovan Popović“ u Kruševacu

„Evropska noć istraživača“ je ove godine obeležena od 23. do 27. septembra.

U ovoj naučnoj avanturi učestvovalo je 29 gradova u Srbiji, među kojima je i Kruševac.

Naučni klub pri Centru za stručno usavršavanje Kruševac povodom „Evropske noći istraživača“ organizovao je niz edukativnih radionica za učenike osnovnih škola koje su održane u samom Naučnom klubu, na Jastrepcu i na platou u centru grada. Među autorima i realizatorima radionica našli su se i nastavnici i učenici OŠ „Jovan Popović“.

Nastavnica srpskog jezika Sanja Mladenović je sa svojim učenicima Mionom Petrović, Veljkom Kosijerom i Marijanom Gašić, pripremila i realizovala radionice „Staroslovenski brojevi - brojevi skriveni u slovima“ i „Putovanje u prošlost - arhaizmi i istorizmi“, dok je nastavnica geografije Lidija Bjelica sa učenicom Anastasijom Veličković održala radionice „Geološka i biološka evolucija Zemlje“ i „Energetski efikasan dom“.

Đaci koji su učestvovali u radionicama pokazali su veliko interesovanje za ovakav vid neformalnog obrazovanja. Ovo je za njih bila prilika da steknu nova znanja na zabavan način i da se druže sa svojim vršnjacima iz drugih škola.

Inače, čitava manifestacija podržana je od strane Evropske komisije u okviru Marija - Sklodovska Kiri akcije, koja predstavlja program Evropske unije za jačanje evropske istraživačke karijere.

Bravo!