Proglašeni pobednici konkursa Bajka po tvojoj meri

Izdavačka kuća BIGZ školstvo organizovala je literarni konkurs Bajka po tvojoj meri, u trajanju od 20. februara do 20. oktobra 2019. godine.

Cilj konkursa je bio da se učenici bliže upoznaju sa umetničkim svetom autorskih bajki, koji je sagrađen na elementima čudesnog i nestvarnog, ali da i sami učestvuju u kreiranju tog sveta. Učenici su imali priliku da osmisle drugačiji završetak bajki Grozdane Olujić i na taj način osete čari stvaralačkog postupka u nastajanju autorskih bajki. Učestvujući u ovom kreativnom projektu, učenici su dobili šansu da postanu koautori Grozdane Olujić kada su u pitanju četiri bajke: Mačka koja je liznula nebo, Selo iznad oblaka, Mesečev cvet i Jastuk koji je pamtio snove.

Pristiglo je više od 150 radova, a žiri, na čelu sa profesorom doktorom Veljkom Brborićem, izdvojio je najbolja tri.

I nagrada – Magdalena Lazović, OŠ „Bane Milenković”, Novo Selo

II nagrada – Vuk Stanojević, OŠ „Jovan Sterija Popović”, Vršac

III nagrada – Nikolina Minić, OŠ „Jovan Cvijić”, Kostolac

Prema rečima žirija, nagrađeni radovi izdvojili su se kreativnošću, originalnim idejama, uspešnim stilskim postupcima i skladnim kompozicionim rešenjima.

Prvonagrađena učenica dobiće priliku da pohađa prestižni kurs kreativnog pisanja kako bi usavršila svoj talenat. U pitanju je onlajn-radionica u trajanju od 40 časova, na kojima se uče osnovne tehnike pisanja u prozi, elementi kratke priče, eseja, romana, ali i osnovi dramaturgije.

Druga i treća nagrada podrazumevaju vredna izdanja BIGZ školstva, dok će svi učesnici konkursa dobiti utešne nagrade – lektire ove izdavačke kuće.

Dodela nagrada biće na Međunarodnom beogradskom sajmu knjiga, 22. oktobra u 18 časova, na štandu BIGZ školstva u hali 2a, kada će se profesor Brborić obratiti najuspešnijim učesnicima konkursa.