MINUT ČITANKA

Predstava koja osvaja nagrade

„Minut čitanka“ Osnovne škole „Sveti Sava“ Iz Čitluka, Kruševac, u režiji i tekstu Sandre Maksimović, a izvođenju učenika Osnovne škole „Sveti Sava“ osvojila je nagradu za najbolji originalni tekst i kolektivnu igru na Međunarodnom festivalu Lektirići Ex Yu Fest – decembar 2019.

Ova predstava je u oktobru ove godine na jubilarnom desetom Međunarodnom festivalu dečijih omladinskih pozorišnih predstava „DOPS“ održanom u Jagodini od 21og do 26og oktobra 2019. osvojila i nagrade za najbolju režiju (Sandra Maksimović), najbolju žensku ulogu (Jovana Stanojlović za ulogu Živke Ministarke) i specijalnu nagradu za popularisanje školskog gradiva i lektire kroz scenski pokret.

Time je predstava postala jedna od najnagrađivanijih u Srbiji jer je pored ovih ove godine osvojila čitav niz nagrada – od pobede na ovogodišnjem Festivalu školskog teatra u Kruševcu (najbolja režija, najbolji autorski tekst, scenski pokret, narativni govor, ženska epizoda),  do pobede na Međunarodnoj smotri u Lebanu „Školska scena“ (najbolja režija, autorski tekst, scenski pokret, ženska epizoda).

Članovi ove dramske grupe bili su i deo zvanične selekcije Međunarodnog kotorskog festivala pozorišta za djecu i Međunarodne konferencije „Kako vaspitavati kulturom“ u Ateljeu 212 u Beogradu.

Bravo!