Veliki jubilej: Osnovna škola „Kralj Aleksandar I" proslavila 80 godina postojanja

Povodom proslave 80 godine postojanja održana je manifestacija „Кraljevski dani“ koja je trajala nedelju dana, a završnica je bila akademija na kojoj su dodeljene zahvalnice i povelje zaslužnim pojedincima i organizacijama.

Kroz Kraljevske dane su se prožimale raznovrsne manifestacije: Koncert učiteljskog hora, Кnjiževne večeri, Veče starnih jezika, Еtno veče „Čuvari tradicije”, Duhovno veče prezentacije monografije povodom 80 godina  postojanja i rada škole. 

Kako je ovom prilikom istakao direktor škole, Goran Seger, u prethodnoj godini škola je realizovala brojne investicije, a sve sa jednim ciljem, da se kvalitetnije i sadržajnije radi u školi kako bi se postigli još bolji rezultati. 

„Mnogo toga je urađeno sredstvima grada Požarevca, Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Ministarstva pravde, Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija i Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture. U godini jubileja škola je dobila novi izgled – urađeni su novi toaleti, dvorište škole, nabavljen novi školski nameštaj, novi računari, urađeni su podovi u pojedinim učionicama, nova bina koja menja enterijer škole. Takođe, urađena je i nova kanalizaciona mreža", rekao je Seger. 

Škola Kralj Aleksandar I Požarevac je sinonim znanja, obrazovanja, radosti, sreće, ljubavi, drugarstva, prijateljstva, ocena, ponekad razočarenja, ambicija, uspomena, odrastanja...