Produžava se raspust

Ministarstvo zdravlja dalo preporuku Ministarstvu prosvete da se produži zimski raspust. Nakon toga, ministarstvo prosvete je odlučilo: produžava se raspust.

Raspust će biti produžen za sedam dana, odnosno do 24. februara na celoj teritoriji Srbije.

Preporuka Ministarstva zdravlja o produženju raspusta je data kako bi se smanjilo širenje virusa gripa, jer je u Beogradu prijavljena epidemija gripa.

"U cilju prevencije širenja gripa u populaciji dece i mladih, a imajući u vidu aktuelne epidemiološke podatke nadležnih organa, tela i službi, Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja donelo je odluku da se produži zimski raspust u osnovnim i srednjim školama u Republici Srbiji. Raspust će biti produžen do petka 21. februara 2020. godine, a prvi nastavni je ponedeljak 24. februar 2020. godine", saopštilo je Ministarstvo.

Podsetimo, odlukom pokrajinske vlade u Vojvodini je, zbog epidemije gripa, obustavljen rad svih škola i vrtića. Đaci koji škole pohađaju na teritoriji Vojvodine krenuli su u drugo polugodište još sredinom januara, jer im je i raspust počeo ranije nego u ostalom delu Srbije.

Nakon toga, postavilo se pitanje šta će biti sa ostatkom zemlje, budući da su đaci iz centralne Srbije još uvek na raspustu, a u školske klupe trebalo je da se vrate 18. februara.

Izvor: b92.net