BIGZ podrška nastavi na daljinu

Predstavljamo Vam jednostavno rešenje online nastave za nastavnike i učenike

Izdavačka kuća BIGZ školstvo, kao pionir u sferi digitalnog izdavaštva od 2015. godine, prva je obezbedila upotrebu elektronskih udžbenika na teritoriji Republike Srbije, a i uvela najsavremeniju digitalnu platformu MozaBook. Tokom vanrednog stanja, doneta je odluka da se platforma zajedno sa svim sadržajima (digitalnim udžbenicima) stavi na raspolaganje svim nastavnicima i učenicima potpuno besplatno. 

U 3 klika do eudžbenika: 

  1. Prijavite se
  2. Video uputstvo za online nastavu
  3. Krenite na online čas

Detaljnije instrukcije o besplatnom korišćenju Moza platforme možete pogledati na sajtu BIGZ školstva ili na portalu Eudžbenik. 

Upotreba elektronskih dodataka u nastavi jako je važna, prevashodno zato što podstiče istraživački duh kod učenika, a raznovrsni multimedijalni sadržaji obogaćuju lekcije i pružaju mogućnost kreiranja dodatnog sadržaja. 

MozaBook platforma predstavlja najsavremeniju podršku u izvođenju digitalne nastave. Platforma sadrži interaktivne testove i zadatke za proveru znanja. Omogućava praćenje, vrednovanje i analizu individualnog rada učenika, ali i celog razreda. Nastavniku su dostupni alati za izradu personalizovanih materijala, interaktivne 3D animacije, vrhunski 3D modeli, snimljeni ogledi, virtuelne šetnje, galerije fotografija i video i audio-zapisi.

E-priručnik BIGZ školstva predstavlja nezamenljivu pomoć u pripremi i izvođenju nastave. Priručnik sadrži digitalni udžbenik i multimedijalne sadržaje, nastavne planove, predloge priprema i dodatne materijale kao pomoć u praksi. Priručnik pruža mogućnost dodavanja vlastitih sadržaja, pisanja beležaka i menjanja predloga prema sopstvenim potrebama u nastavi. Kao ključnu prednost treba navesti da se E-priručnik može koristiti i bez internet konekcije.