Konkurs za talentovane osnovce

Nastavljajući uspešnu tradiciju od 38 godina, Istraživačka stanica Petnica će i ove godine organizovati naučno-obrazovni program za učenike osnovnih škola. Prijavljivanje je upravo otpočelo.

Programi će biti realizovani u septembru i oktobru, kada trenutna epidemija bude okončana.

Letnja naučna škola (LNŠ) je višedisciplinarni program koji uvodi zainteresovane učenike u osnovne metode nauke i istraživačkog rada.

Tokom LNŠ, učenici mogu da se neposredno angažuju u aktivnostima teorijskog, praktičnog i istraživačkog karaktera u oblastima astronomije, biologije, elektronike, fizike, hemije, geografije, geologije, arheologije, matematike, psihologije, računarstva i svih drugih disciplina koje su zastupljene u ISP.

Prilikom organizacije ovog programa Petnica ima u vidu učenike koji trenutno pohađaju sedmi razred i koji pokazuju visoku sklonost i zainteresovanost za nauku i istraživački rad, samostalnost i samoinicijativnost u radu, i koji solidno vladaju školskim gradivom.

Vrlo je važno da učenici budu lično zainteresovani. Učenici ne dobijaju nikakve diplome i učešće na Letnjoj naučnoj školi ne donosi nikakve formalne olakšice u daljem školovanju.

Rok za prijavljivanje kandidata je 15. jun, a izbor učesnika će obaviti stručni tim IS Petnica.

Sve potrebne informacije se mogu naći na sajtu www.petnica.rs.

Izvor: Petnica.rs/Danas