Učenice iz Vranja drugoplasirane na konkursu „Uhvati ideju”

Učenice osmog razreda osnovne škole „Svetozar Marković” iz Vranja, Leonora i Anđela Ristić osvojile su drugo mesto na konkuru „Uhvati ideju”.

U okviru projekta Vip Dan devojčica u IKT sektoru 2020, otvoren je konkurs pod nazivom „Uhvati ideju”. Cilj je da devojčice, učenice 7. ili 8. razreda izraze svoju kreativnost i osmisle što interesantniji video. Ovaj konkurs je imao za cilj podsticanje preduzetničke ideje - kako rešiti neki od svakodnevnih izazova koristeći digitalne tehnologije.

Usled epidemije, ovogodišnje takmičenje je u potpunosti sprovedeno online, samim tim i tri glavne aktivnosti bile su organizovane online. Učenice završnih razreda osnovne škole učestvovale su u:

- takmičenju u izradi video radova „Uhvati ideju“

- virtuelnim grupnim posetama škola kompanijama iz cele zemlje, susretima i razgovorima devojčica sa  menadžerkama i vlasnicama firmi – ove godine online umesto poseta i susreta uživo

- finalnom događaju na kojem će biti proglašen pobednik takmičenja „Uhvati ideju“.

Anđela i Leonora Ristić su učenice osmog razreda OŠ „Svetozar Marković” iz Vranja, a svoj video rad koji je osvojio nagradu nazvale su „Sa robotima se druži - planeti služi”. Za svoj rad su nagrađene vrednim nagradama.

Izvor: poslovnezene.org/Školski portal