Elektronsko zakazivanje za upis prvaka od 28. maja

Elektronsko zakazivanje za upis i testiranje prvaka počinje od 28. maja, a ta usluga biće omogućena preko portala e-Uprava, navode u Ministarstvu prosvete.

Zakazivanju termina za upis i testiranje prvaka, trebalo bi da omogući da ceo posao bude gotov uz samo jedan dolazak u školu.

Usluga eZakazivanje termina za upis i testiranje biće dostupna do 10. 07. 2020. godine. Preko aplikacije e-Upis izvršiće se upis učenika u školu, kao i povlačenje neophodnih dokumenata (iz matične knjige rođenih, evidencije prebivališta i iz IZIS-a o obavljenom lekarskom pregledu).

Roditelji, staratelji i zakonski zastupnici prilikom upisa deteta u školu ne donose nijedan dokument jer će svi podaci biti pribavljeni po službenoj dužnosti elektronskim putem. Izuzetno, ako je lekarski pregled obavljen pre 16.03.2020. godine ili ako je lekarski pregled obavljen kod privatnog lekara, roditelj dostavlja školi lekarsko uverenje.

Upis učenika u prvi razred osnovne škole, u skladu sa zakazanim terminima, obavlja se od 1.06. do 20.07.2020. godine. Nakon upisa u školu, istog dana u zakazanom terminu psiholog, odnosno pedagog škole testiraće učenika.

Od 1. aprila roditelji imaju mogućnost da elektronskim putem iskažu interesovanje za upis deteta u prvi razred u određenu osnovnu školu na teritoriji Srbije preko portala e-Uprava.

Izvor: Nova