Pripreme za kraj školske godine

Kragujevačke škole pripremaju se za kraj školske godine.

Nakon završetka nastave na daljinu, učenike završnih godina osnovne i srednje škole očekuju maturski ispiti koji će se obavljati u prvoj polovini juna na način prilagođen novonastaloj situaciji. U toku je i upis dece u prvi razred osnovne škole koji se može obaviti elektronskim putem.

Očekuje se da narednih dana ministarstvo prosvete objavi precizan kalendar rada u školama. Ministarstvo prosvete pripremilo je nove procedure za upis dece u prvi razred osnovne škole. Sve što je potrebno roditelji mogu da završe elektronskim putem bez odlaska u školu. Na portalu eUprava biće omogućene aplikacija za zakazivanje termina za upis i testiranje, koja će biti dostupna do 10. jula.

Upis učenika u prvi razred osnovne škole obavljaće se od 1. juna do 20. jula.

Nastava na daljinu za osmake trajaće do 5. juna, a za ostale razrede osnovne škole do 16. juna. Drugi probni ispit mature biće obavljen 1. i 2. juna. Maturski ispiti za srednje škole polagaće se od 3. do 12. juna, u skladu sa aktuelnom situacijom. Ispiti za upis u specijalizovana odeljenja srednjih škola polagaće se u drugoj polovini juna.

Kragujevačke škole će u junu biti otvorene tokom celog dana, a neke će morati da rade i vikendom kako bi obavile sve zadatke.

Izvor: RTK.co.rs