Onlajn nastava za učenike krajnja mera

Pomoćnik ministra prosvete Aleksandar Jović izjavio je danas da je to ministarstvo u stalnoj komunikaciji sa Kriznim štabom i da pažljivo prate epidemiološku situciju, kao i da je onlajn nastava za učenike krajnja mera.

Jović je na konferenciji posvećenoj Erasmus+ programu ocenio da se ne može unapred znati kakva će epidemiološka situacija biti u narednim danima, ali da su izjave o ogromnom broju zaraženih „po 500 dnevno” – nagađanja.

„Program nastave za TV emitovanje i za onlajn je pripremljen, ali to je krajnja mera ako se pokaže da ništa ne može da spreči porast broja novozaraženih učenika ili studenata”, rekao je Jović.

Jović je dodao da postoji mogući scenario i za situaciju ako se na lokalnom nivou, u mestima ili regionima pojavi veći broj novozaraženih učenika, studenata ili nastavnika.

„Mi ćemo, pod znacima navoda zatvarati jednu po jednu školu i prelaziti na onlajn nastavu. Dakle, ne sve odjednom već od slučaja do slučaja”, rekao je Jović.

On je izrazio nadu da neće doći do odlaganja maturskog ispita, već da će sve moći da se organizuje u planiranim rokovima.

Izvor: Danas