Nosilac titule „Najbolji nastavnik regiona“

Mila Đačić, diplomirani etnomuzikolog, nastavnica muzičke kulture i autorka udžbenika iz muzičke kulture u izdanju BIGZ školstva, nosilac je titule „Najbolji nastavnik regiona”.

Prema rečima profesorke muzičke kulture Mile Đačić, ključne osobine svakog nastavnika su beskrajno strpljenje, visok stepen tolerancije, ali i autoriteta, jer upravo nastavnici treba da pruže pravi primer svojim učenicima.

Mila Đačić, diplomirani etnomuzikolog i profesor muzičke kulture, zahvaljujući uspešnom radu i ličnom doprinosu u oblasti muzičkog obrazovanja stekla je titulu „Najbolji nastavnik regiona“ , koja joj je dodedeljena od strane Asocijacije najboljih nastavnika bivše Jugoslavije, Ann Ex Yu.

nagrada

Kao nastavnik muzičkog obrazovanja u Osnovnoj školi „Sveti Sava“ u Vrčinu, trudi se da ljubav prema muzici prenese na svoje učenike, jer kako i sama ističe aktivnim muziciranjem kod dece podstiče se razvoj intelekta i introspektivnost.

„Kroz muziku deca postaju humanija, prepoznaju lepotu, imaju više ljubavi i empatije, mnogo više nežnosti i dobrote u sebi. To je ono što me je podstaklo da se maksimalno posvetim promociji muzičke kulture i obrazovanja kroz različite edukativne programe, radionioce i festivale“, kaže profesorka Mila Đačić.

Njene izuzetne rezultate u radu sa decom potvrđuju preko deset osvojnih prvih nagrada na nivou grada Beograda u periodu od 2013. do 2017. godine.

Dobitnica je prestižne nagrade „Najbolji edukator Srbije“, koja joj je dodeljena je od strane Udruženja za podsticanje preduzetništva „Živojin Mišić“, kao i nagrade „Zlatni violinski ključ“.

Od 2013. godine u svojoj školi rad je usmerila na razvoju projekata u kulturi koji se odnose na očuvanje i promociju srpske tradicionalne kulturne baštine u dijaspori. Rezultat ovog poduhvata je i izlazak prvog muzičkog albuma tradicionalne narodne muzike početkom 2017. godine, koji je realizovala sa svojim učenicima i stručnim saradnicima, kao prvi ovakav poduhvat u obrazovnoj delatnosti i primer dobre prakse u obrazovanju.

Pored toga što radi kao nastavnik muzičke kulture, autor je brojnih muzičkih radionice za decu, osnivač je i predsednik udruženja „Serbia Global Art Team" i autor je i digitalnog časa „Uloga tehnologije u popularnoj muzici 20. veka – didžejing u nastavi”, koji je uvrešten u Zbornik radova Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja za školsku 2018. - 2019. godinu.

nagrada 1

Mila je puna inovacija, novih ideja, učenici je obožavaju, a ona kaže da je izuzetno ponosna na sve što je do sada postigla, ali da svakog dana iznova traga za novim receptima uspeha.

„Kao muzički pedagog mogu reći da je uloga nastavnika muzike izutetno važna, a po meni ključne osobine svakog nastavnika su beskrajno strpljenje, visok stepen tolerancije, ali i autoriteta, jer upravo mi nastavnici treba da pružimo pravi primer našim učenicima“, zaključuje Mila.

Izvor: predsednik.rs