Ružić: U sredu počinje vakcinacija prosvetnih radnika

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić rekao je da vakcinacija prosvetnih radnika počinje u sredu, 20. januara 2021. godine.

Ružić je pozvao sve zainteresovane zaposlene u vaspitno-obrazovnom sistemu da se, ukoliko to nisu učinili do sada, izjasne na portalu eUprava za imunizaciju kako bi se realizovao plan vakcinacije.

„U sredu će početi vakcinacija i zaposlenih u prosveti, čime pokrivamo i ovaj važni sistem zaštitom od virusa Kovid 19“, rekao je Ružić.

Zaposleni u prosveti, pored zdravstvenog sistema, po rečima ministra, važan su deo za funkcionisanje našeg društva i jasno je zašto su i oni prioritet.

Na taj način sačuvaćemo zdravlje zaposlenih u prosveti, kao i zdravlje dece sa kojima su oni u svakodnevnom kontaktu“, podvukao je Ružić.

On je naveo da se svi u vaspitno-obrazovnom sistemu trude da nastava bude dostupna svim učenicima, kao i da se održi njen kvalitet, ali da je cilj da se nastavni proces što pre normalizuje.

Prijava putem portala eUprava je prvi korak u realizaciji masovne vakcinacije i dobijanja termina i mesta imunizacije u skladu sa prioritetima koje je propisao Institut za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut“. Prosvetni radnici, koji su se izjasnili za imunizaciju, putem SMS ili elektronske pošte će dobiti informaciju terminu i mestu vakcinacije.

Ministarstvo prosvete. nauke i tehnološkog razvoja