Četiri medalje za učenike Matematičke gimnazije

Četiri učenika prvog razreda Matematičke gimnazije u Beogradu osvojilo je medalje na Međunarodnoj olimpijadi u programiranju Info(1) Kup 2021.

Takmičenje je održano od 13 do 14. februara 2021. Domaćin takmičenja u onlajn formatu je Nacionalni centar izvrsnosti Rumunije.

Na turnir se plasiralo osam učenika prvog razreda Matematičke gimnazije koji su imali odličan timski nastup, a četiri učenika su osvojila i medalje u pojedinačnoj konkurenciji, objavljeno je na sajtu Matematičke gimnazije.

Srebrnu medalju osvojio je Filip Bojković, dok su bronzane medalje osvojili Jovan Milićev, Jovan Nikolić i Filip Marković.

Ekipu je vodila Jelena Hadži-Purić, dok su ostali članovi tima bili Vukašin Babić, Dušan Vidojević, Anja Dožić, Uglješa Kuzmanov.

Na Međunarodnoj olimpijadi učestvovalo je 233 učenika iz 19 zemalja sa tri kontinenta koji imaju tradiciju odličnih rezultata na informatičkim olimpijadama.

Info(1)Kup je veoma zahtevno informatičko takmičenje s obzirom da ekipa takmičara i stručnih vođa mora da obavi dosta tehničkih priprema pred napredni petočasovni informatički višeboj.

I ove godine takmičari su u informatičkom višeboju pokazali ne samo da su odlični u tradicionalno teškim informatičkim disciplinama algoritmike i programskih paradigmi, već su se pokazali i kao odlični poznavaoci projektovanja programa i upravljanja operativnim sistemima i računarskim mrežama.

Izvor: direktno.rs