U Beogradu đacima od 1. do 4. razreda besplatni tableti i digitalni udžbenici

Svi učenici od prvog do četvrtog razreda u Beogradu dobiće besplatno tablete i digitalne udžbenike, najavio je zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

On je rekao da u osnovnu školu, od prvog do četvrtog razreda, u Beogradu, ide 66.573 osnovca i oko 1.000 dece koja ide u specijalne škole i to su, kako je rekao, đaci koji će dobiti besplatno tablete i digitalne udžbenike.

- Naša zemlja je znatno napredovala u digitalizaciji, a svedoci smo toga kako se razvija E-uprava, polako idemo ka ukidanju šaltera. Došlo je vreme da izvršimo i digitalizaciju u školi - rekao je Vesić za TV Prva.

Zato je Grad odvojio sredstva kako bi sva deca od prvog do četvrtog razreda, 1. septembra prvo dobili besplatni tablet za koji ce se zaduživati škole, a roditelji će porpisivati revers i uzimati tablete za svoju decu.

Potom će, kaže, biti raspisan tender za kupovinu digitalnih udžbenika tako da će svako dete dobiti kod i imaće na svom tabletu isti udžbenik koji ima u školi, tako da neće morati da nosi udžbenike kući.

- Grad će za svako dete obezbediti digitalni udžbenik - istakao je Vesić.

Izdavači će, dodaje, nakon toga imati još godinu dana da digitalizuju, ako žele, i radne sveske.

Pored toga, najavio je da će porodicama slabijeg materijalnog stanja, koje nemaju internet, zahvaljujući dogovoru sa „Telekomom” biti obezbeđeno 5.000 rutera za besplatan „vaj-faj”, precizirajući da će to biti realizovano posredstvom škola i centara za socijalni rad.

Izvor kutaknet.com