Više od škole

OŠ „Sveti Sava” iz Požarevca prepoznata je kao obrazovna ustanova u u kojoj učenici mogu veoma uspešno da unapređuju svoja znanje i veštine, ali i da razvijaju svoje sklonosti u skladu sa interesovanjima ili talentom.

Produkcijska kuća "Vodič za roditelje" je pre nekoliko dana boravila u osnovnoj školi "Sveti Sava" koju je prepoznala je kao primer za obrazovnu ustanovu u kojoj učenici mogu veoma uspešno da unapređuju svoja znanje i veštine, ali i da razvijaju svoje sklonosti u skladu sa interesovanjima ili talentom. 

Zahvaljujući velikoj posvećenosti stručnog nastavnog osoblja i dobroj organizaciji, ova moderna i dobro opremljena škola, došla je u centar pažnje javnog mnjenja, pre svega svojim odnosom prema učenicima, koji u ovoj školi dobijaju i više od obrazovanja. 

U školi se trenutno sprovodi nekoliko različitih projekata, počevši od ekoloških (škola je nosilac Zelene zastave Eko škole), preko Erazmus+ projekata međunarodne saranje (trenutno se sprovodi paralelno 5 projekata zajedno za 19 škola iz 15 evropskih država u kojima učestvuje ukupno preko 100 učenika i 20 nastavnika) i projekta koji finansira kompanija NIS AD - „Digitalni svetosavski mozaik” u okviru programa „Zajednici zajedno” do projekta „Partnerstvo za pravedno i kvalitetno obrazovanje” (koji na teritoriji Srbije sprovodi dečija fondacija Pestalozzi, a ova škola je jedna od 3 škole iz cele Srbije koja učestvuje u ovom projektu) u okviru kojeg je ovaj video i snimljen.

„Vodič” je sve zabeležio kamerama, a premijera filma o Osnovnoj školi „Sveti Sava” naišla je na veoma dobar odjek u lokalnoj javnosti. Direktorka škole Margareta Sekulović ponovila je da je škola vođena idejom svetosavlja i dodala: „Naš svetosavski mozaik obasjan je svetlošću znanja, napretka i pozitivnih vrednosti. Jer Osnovna škola „Sveti Sava” je više od škole.” 

U nastavku možete pogledati video:

 
 
Izvor: OŠ „Sveti Sava” iz Požarevca