Novi termini održavanja takmičenja i smotri učenika osnovnih škola

Novi termini održavanja takmičenja i smotri učenika osnovnih škola za april, maj i jun 2021. godine

Novi kalendar takmičenja i smotri možete pogledati OVDE

U priloženoj tabeli nisu navedena takmičenja koja su ranije održana ili su otkazana za ovu školsku godinu, kao ni datumi kada su održani pojedini nivoi takmičenja i smotri u prethodnom periodu, već samo oni koji su planirani za predstojeći period – do kraja tekuće školske godine.

Pošto je do kraja školske godine ostalo veoma malo termina raspoloživih za održavanje takmičenja, nije bilo moguće izbeći njihova preklapanja. Predloženo je organizatorima da u slučaju preklapanja termina kad je reč o predmetima iz iste nastavne oblasti, pokušaju da usklade vreme održavanja takmičenja tako što će jedno takmičenje biti održano u prepodnevnim, a drugo u popodnevnim časovima.

Zbog vanrednih okolnosti pandemije virusa COVID-19 i želje učenika da uprkos nepovoljnim okolnostima i u ovoj školskoj godini ipak učestvuju na takmičenjima i smotrama, smatramo da je razložno zatražiti od svih, kako od organizatora tako i od učesnika takmičenja i smotri, razumevanje za posebnost situacije u kojoj smo se svi našli.

„Očekujemo da organizatori takmičenja i smotri učine najviše što mogu u ovoj prilici, a da učesnici takmičenja i smotri poštuju uložene napore, opredele se za takmičenje u skladu sa svojim najvećim interesovanjem i za koje su najbolje pripremljeni, kao i da ne očekuju od organizatora da u navedenim okolnostima mogu ispuniti sve njihove želje i očekivanja.”

Zavod za unaopređivanje obrazovanja i vaspitanja