Pokrenut pilot projekat „Učionica kakvu želim“

U saradnji sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Republički sekretarijat za javne politike Vlade Republike Srbije (RSJP) pokrenuo je pilot projekat „Učionica kakvu želim“.

Cilj pilot projekta je razvoj preduzetničkog razmišljanja kod učenika od 1. do 4. razreda osnovne škole. Projekat se sprovodi u deset osnovnih škola na teritoriji grada Beograda.

Učenici su kroz ovaj projekat osmislili izgled učionice kakvu žele, a onda su uz pomoć svojih učiteljica napravili i mali finansijski plan i izračunali koliko ta ideja košta.

Potom su osmišljavali i male marketinške kampanje u formi videa, gde su objasnili zašto je njihova ideja važna, kako bi prikupili novac od potencijalnih donatora.

Kampanje koje su đaci osmislili zainteresovani će moći da vide na internet platformi „Donacije.rs“ od 7. do 20. juna 2021. godine, putem linka https://ucionica.donacije.rs/ucionica/.

Svi koji podrže dečje ideje dobiće i neku od simboličnih, ali veoma maštovitih i originalnih nagrada, koju su pripremili učenici.

Na kanalima RTS-a od jeseni biće emitovane edukativno-zabavne dečje emisije koje će prikazati ceo proces od ideje do realizacije ovog projekta.

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja