Počela dečja nedelja

Ovogodišnja Dečija nedelja počela je 4. oktobra i trajaće do 10. oktobra.

Dečja nedelja počela je 4. oktobra. Obeležava se u čitavom svetu, pa i u Srbiji, na prigodan način, nizom aktivnosti u vrtićima i školama. Nažalost, zbog epidemiološke situacije, pojedini programi i planovi će se redukovati, ali svakako osnovni ciljevi Dečje nedelje biće i ovom prilikom istaknuti.

I ova Dečija nedelja je prilika da deca ostanu u središtu društvenih nastojanja da budu zaštićena i srećna, da žive u podsticajnom, zdravom i sigurnom okruženju u kome mogu da ostvare maksimum svojih potencijala, a to se postiže kontinuiranom brigom o zaštiti, unapređenju i promociji dečijih prava u kojoj učestvuju svi relevantni društveni akteri

Stoga će ove godine, Dečija nedelja biti obeležena pod sloganom, čija inspiracija su stihovi pesme Dete, našeg velikog pesnika Ljubivoja Ršumovića: „Dete je dete, da ga volite i razumete”.

Gradska narodna biblioteka „Žarko Zrenjanin” godinama ima lepu tradiciju da svi predškolci zrenjaninskih vrtića i svi đaci prvaci dobijaju na poklon člansku kartu biblioteke.

Ove godine, priliku da dobiju na poklon članske kartice neće imati samo prvaci i predškolci, već će, povodom Dečje nedelje, besplatno članstvo dobiti i i sva deca do 14 godina koja svrate do Dečjeg odeljenja biblioteke. Bibliotekari su za decu pripremili i simbolične poklone.

Izvor: Danas/pulsonline.rs