Nema pomeranja zimskog raspusta

Krizni štab doneo je danas odluku da se školski raspust ne pomera i on će biti od 31. decembra do 24. januara, izjavila je ministarka i članica Kriznog štaba Darija Kisić Tepavčević.

Profesor Tiodorović objašnjava da je medicinski deo ostao pri starom stanovištu, ali da je on među prvima govorio da treba sagledati sve apsekte i saslušati lekare i prosvetare. S jedne strane prosvetari su bili za to da ne treba pomerati raspust, a s druge strane, postojao je savet da treba deca ranije da idu na raspust, već od 20. decembra.

- Mi imamo ovakvu situaciju, ipak postoji neko smirivanje, tako da, ako bi krenuli ranije sa raspustom, to bi se poklopilo sa dolaskom naših ljudi iz inostranstva, sa pojavom omikrona, sa širenjem po Evropi, zato je ipak bolja solucija od 31. decembra do 24. januara. Mi ćemo i dalje pratiti šta se dešava, mada gripa nema. Jer tu je i grip jedan od faktora koji bi uticao na pomeranja. Drugo, ako i 70 odsto škola nema nijednog obolelog prijavljenog, onda nema razloga za uvođenjem nečega ranije. Mi ćemo svakako pratiti, pa ako se situacija promeni, onda možemo produžiti raspust, nedelju dana ili nekoliko dana, zavisi ako bude potrebno - dodaje profesor Tiodorović.

Izvor: Politika/Blic