OŠ „Kralj Aleksandar I” obeležila Dan škole

Osnovna škola Kralj Aleksandar I obeležila je Dan škole. Za razliku od prošle godine, kada je svoj 81. rođendan obeležila drugačije u uslovima pandemije, ovog puta je održana svečana akademija i prigodni kulturno- umetnički program.

Prisutne na svečanoj akademiji je najpre pozdravio direktor škole, Goran Seger, koji je rekao da se misija koju imaju zaposleni u školi ostvaruje svakog dana, kroz usavršavanje i unapređivanje sistema rada kako bi ostvarili ciljeve, ispunili očekivanja i stvorili uslove za razvoj uspešnih ljudi.

Osvrnuo se i na brojne uspehe koje su učenici ove škole tokom prethodne školske godine ostvarili.

„Samo je prošle godine preko 130 puta ostvaren plasman od 1. do 3. mesta na svim nivoima takmičenja. Na republičkim takmičenjima 29 učenika je osvojilo jedno od prvih mesta. Na ovaj način oni ne predstavljaju samo školu, već i grad Požarevac, kao i porodice iz kojih potiču”, naveo je direktor.

Gradonačelnik Saša Pavlović osvrnuo se i na značaj učitelja i nastavnika u životu dece tokom školovanja.

„Kada govorimo o značaju osnovnog obrazovanja govorimo o najvažnije segmentu obrazovanja sveukupno. Kada govorimo o uvažavaju prosvetnih radnika i njihovog značaja za društvo znamo da oni uvek više daju nego što dobijaju”, rekao je Pavlović.

Učenici su sa nastavnicima pripremili umetnički program.

slika 1

slika 2

 Izvor: OŠ „Kralj Aleksandar I”, Požarevac/Radio Boom93