I ove nedelje neposredna nastava u svim osnovnim i srednjim školama

U svim osnovnim i srednjim školama u Srbiji od ponedeljka, 20. decembra, primenjivaće se prvi model nastave, odnosno učenici će časove pohađati neposredno, saopštilo je Ministarstvo prosvete.
To je odlučio Tim za praćenje i koordinisanje primena preventivnih mera u radu škola, nakon što je resorno ministarstvo dobilo informaciju od Instituta za javno zdravlje da je u toku protekle nedelje broj obolele dece školskog uzrasta iznosio 1.071, odnosno 0,14 odsto.
 
U saopštenju se dodaje da je u celoj Srbiji bilo devet odeljenja u kojem su zabeležena najmanje tri slučaja infekcije korona virusom u poslednjih 10 kalendarskih dana, nakon čega su ta odeljenja promenila rad sa neposrednog na onlajn nastavu.

„Ukupno je 77 odeljenja koja su zbog najmanje dva slučaja infekcije učenika promenila način organizacije rada sa neposrednog na kombinovani model u poslednjih 10 kalendarskih dana i 10 grupa u kojima se iz kombinovanog modela nastave prešlo na onlajn u poslednjih 10 kalendarskih danaö, dodaje se u saopštenju.

Izvor: 021.rs