Osnovci iz Pukovca čistili dvorište i obalu Puste reke

Na desetine džakova plastičnih flaša, papira i raznog otpada uklonjeno je sa obale Puste reke i školskog dvorišta u današnjoj akciji koju su sproveli članovi Učeničkog parlamenta i isturenog odeljenja Osnovne škole „Vuk Karadžić” u Pukovcu.

Učenici su dan posvetili obeležavanju Svetskog dana vode, šume, početku proleća i Međunarodnom danu rasne diskriminacije.

Tijana Đurić, psiholog škole, kaže da je akcija podržana i pomognuta od strane nastavnika i radnika škole, a tridesetak učenika od petog do osmog razreda bilo je podeljeno u više grupa na različitim lokacijama.

Članovi Učeničkog parlamenta i Vršnjačkog tima sa svojim rukovodiocima organizovali su aktivnosti u okviru škole i lokalne zajednice. Očišćen je deo obale Puste reke, očistili smo i ukrašavali školski park i hol škole. Uz veliku podršku svih nastavnika, aktivnosti su sprovedene onako kako su i zamišljene i smatramo da smo ispunili zacrtani cilj. Ovom akcijom smo želeli da pokažemo da se svest o očuvanju prirode i okoline kod dece razvija od malih nogu, a različitosti nas uče da smo svi jednaki – kaže Tijana Đurić.

Ona dodaje da je ta aktivnost samo jedna u nizu sprovedenih od početka školske godine, od projekta „Jesen u mom sokaku”, preko „Zimske idile”, do akcije pod nazivom „Prolećni kutak”.

Osnovna škola „Vuk Karadžić” u Doljevcu ima oko 1100 đaka, a istureno odeljenje broji nešto manje od 200 đaka.

Izvor: Južne vesti