Građansko vaspitanje – besplatna obuka „Upotreba dramske edukacije u građanskom vaspitanju”

ZUOV, u saradnji sa OEBS-om, organizuje dvodnevnu, besplatnu obuku „Upotreba dramske edukacije u Građanskom vaspitanju” za nastavnike Građanskog vaspitanja u osnovnoj školi sa teritorije cele Srbije.

Zavod za unapređivanje obrazovanja i vaspitanja objavilo je poziv za nastavnike građanskog vaspitanja u osnovnoj školi da se prijave na besplatnu obuku „Upotreba dramske edukacije u građanskom vaspitanju”.

Vreme održavanja: 3. i 4. juna 2022.

Mesto održavanja: Niš

Obuka je akreditovana i nalazi se na listi seminara od javnog značaja. Učesnici obuke dobijaju 12 bodova stručnog usavršavanja.

Autor i realizator obuke je Pol Marej, koji ima veliko iskustvo u primeni različitih dramskih tehnika u edukativne svrhe.

Prve tri ove obuke sa nastavnicima Građanskog vaspitanja realizovane su na engleskom jeziku, bez prevođenja. Kako su učesnici iskazali veliko zadovoljstvo obukom, pristupili smo organizaciji još jedne obuke ali sa prevodiocem kako bi i nastavnici koji se ne služe engleskim jezikom imali priliku da se upoznaju sa upotrebom dramske edukacije.

Obuka će se održati 3. i 4. juna 2022, uživo u Nišu. Za učesnike van Niša putni troškovi nisu pokriveni organizacijom obuke ali troškovi smeštaja jesu (noćenje i doručak u hotelu, a ručak je predviđen za sve učesnike obuke).

Zbog specifičnosti načina na koji se odvija obuka mesta ima samo za 20 nastavnika Građanskog vaspitanja u osnovnoj školi, bez obzira u kom ciklusu realizuju ovaj izborni program. Kriterijum izbora nastavnika jeste vreme prijavljivanja za obuku.

Prijave se primaju do nedelje 15. 5. 2022. u 15 časova.

 

Izvor: ZUOV