Izdavačka kuća BIGZ školstvo u poseti biblioteci „Stevan Miša Vrebalov” u Rabrovu

Izdavačka kuća BIGZ školstvo donirala je knjige i posetila Dom kulture u Rabrovu u kome se otvara biblioteka „Stevan Miša Vrebalov”.

Na inicijativu Rabrovke Mirjane Grbić, prevodioca, pokrenuta je akcija otvaranja biblioteke u Domu kulture u Rabrovu. Jedan od osnivača i organizatora, književnik Dragan Despot Đorđević upoznao nas je sa detaljima njihove plemenite i važne akcije.

Predstavnik Izdavačke kuće BIGZ školstvo, gospodin Borisav Borko Ilić, juče je posetio biblioteku i odneo na poklon knjige kao donaciju. U lepom, sređenom i novom ambijentu, književnik Đorđević toplo ga je dočekao i rekao nešto više o ideji i njihovom radu.

„Cilj akcije je da doprinese ravnomernom kulturnom razvoju i decentralizaciji kulture u Srbiji, kao i da stvori i neguje identitet malih sredina. Nakon sakupljanja određenog broja knjiga, prostor u Domu kulture u Rabrovu adaptiraće se za potrebe biblioteke za koju se nadamo da će biti mesto okupljanja i razmene ideja, pored svoje osnovne delatnosti, sakupljanja i očuvanja knjiga.”

U toku je uređenje prostora. Svi koji žele mogu se priključiti akciji doniranjem knjiga ili novca za kupovinu knjiga, a za sve potrebne informacije mogu kontaktirati kulturarabrovo@gmail.com.